Demonstrasjon


Hei mine fantastiske lesere! Jeg har ikke blogget nå på to dager av gode grunner. Jeg har brukt all min tid og krefter på jobb, familie og ikke minst DEMONSTRASJONER! Var på tre av fem demonstrasjoner som ble holdt mot sirkus Merano, hadde dratt på alle om jeg ikke hadde jobb. Så var jeg mye bak sirkuset og holdt dyrene med selskap og ga de mat. Kamelene hadde spist opp alt det grønne på det lille området de hadde, så jeg bøyde ned noen trær så de fikk spist noe annet enn de hvetebollene som sirkuset ga dem. De var veldig sultne, så ikke ut som om de hadde spist godt på en stund. Elefanten Baba kunne jeg ikke kommet så veldig nært, men var veldig fint å sta der med henne. Så lenge jeg var der så ville ikke sirkusfolkene gjøre henne noe vondt. Jeg har forresten lært mer om henne. Hun lider vist av leddgikt og en psykisk lidelse som heter stereotyp atferd (sirkusgalskap). Det finnes ikke blant frie dyr. Sykdommen oppstår når dyr er blitt innesperret over en lang periode. Her ser dere hvordan Baba oppfører seg på grunn av lidelsen.

Jeg skal fortsette med demonstrasjoner så lenge det fins sirkus med dyr. Så lenge jeg lever omså. Det er fullstendig unødvendig og galt, det er det ingen tvil om.

Det er så sinnsykt vondt å se på henne og vite at hun har det fælt, og snart drar hun videre for å ha det enda mer fælt.

De stakkars kamelene har det ikke særlig mye bedre, den éne sto og gjorde de samme bevegelsene 1000 ganger, stereotyp atferd!

Dere som vil være med å stoppe dyresirkus kan signere her. Dere som ENDA ikke er overbevist (og alle andre for så vidt) burde se denne korte filmen.

Bildene er tatt av noen flinke jenter som var med og demonstrerte. Har en video på lur hvor jeg snakker litt om dette temaet, og min opplevelse av demonstrasjonen, etter det blir det ikke noe sirkussnakk på en god stund. Jeg vet det blir veldig mye, men det viser bare hvor mye jeg bryr meg, jeg vil gjøre en forskjell!Slipp Baba fri sirkus Merano!


Da er det den tiden på året igjen, sirkus Merano har kommet til byen. Jeg forstår virkelig ikke hvordan noen fra samme art som meg kan være så ekstremt ondskapsfulle og respektløse å mishandle dyr for underholdning. Det er ikke slik av vi hadde dødd eller fått mangelsykdommer om det ble forbudt med dyr i sirkus. Norge skryter jo av at vi er så flink med dyrevelferd, likevel er det mange land som forbyr dyr i sirkus og ikke vi.

Elefanten i sirkus Merano heter Baba. Hun er kanskje vokst opp i sirkuset, med tror dere det er naturlig for henne? Over hode ikke! Hun blir slått, pisket og tvunget til å gjøre kunster som er ekstremt belastende for den store kroppen. Hun får nesten ikke vann, så hun ikke skal tisse på uteområdene eller i ringen, og hun blir fraktet rundt i verden i en trang vogn hvor hun ikke kan snu seg engang. Før var det to elefanter i sirkus Merano, men den andre døde i sirkuset. Elefanter er veldig følsomme dyr, og de kan føler kjærlighet både for mennesker og andre dyr. Når Babas eneste venn og støtte i verden dør, så er det klart at det tar på det psykiske.

Det er jo tydelig at det er ulovlig å slå dyr i Norge. Om du hadde behandlet hunden din så dårlig som Merano behandler Baba, så hadde du blitt anmeldt og hunden hadde blitt tatt fra deg. Merano er ikke akkurat veldig snill mot hundene sine, og Baba blir slått og mishandlet innenfor landegrensen, likevel får de lov å holde på, sykt!

Når dere er klar over det jeg har skrevet her og fortsatt velger å betale for å dra på sirkus, så er det som å si at det er viktigere at dere skal bli underholdt på denne måten enn at en elefant skal få et verdig liv, og slippe å bli torturert. Og når dere tenker over dette, så sier det jo bare én ting. Dere er ekstremt egoistiske mennesker og burde virkelig begynne å tenke litt på at vi ikke er de eneste skapningene på jorda!


Jeg blir veldig opptatt i dag for jeg skal ut og rive ned sirkusplakater. Er det noen som vet om noen demonstrasjoner som skal holdes mot Merano i Tromsø? For da vil jeg veldig gjerne være med, dyresirkus SKAL bort!Vegan


Hei alle søte!

Som mange kanskje vet så har jeg vært pescererianer (vegetarianer som spiser fisk) en god stund. Men har i det siste ønsket å prøve å være veganer. En veganer spiser ingenting animalsk, altså ikke kjøtt, fisk, egg, melk eller noe annet som kommer fra dyr. Hovedgrunnen til dette er at jeg elsker dyr, og jeg ønsker ikke å være med på torturen og urettferden mot dyr som så og si alle mennesker er med på med å spise dyr, bruke klær av dyr, dyretestet sminke, sirkus osv. Mennesket har av egoistiske grunner erklært seg selv som den mest verdifulle skapningen på jord, men det betyr ikke at vi er det. Faktisk er vi den skapningen som ødelegger mest for jorda og andre arter. Vi ønsker ikke å tro det, men det er fakta.

Den andre grunnen er at det er ekstremt godt for helsa! Animalsk mat øker risikoen for leddgikt, økt kolesterol, hjerte og karsykdommer, flere typer kreft og mye mer. Pluss at å holde seg unna animalske produkter vil gi finere hud og mer overskudd. Men man må passe på å få i seg alt man trenger. Man får i seg alt man trenger av næring fra vegankost, og for dere som sier ''Du må jo spise kjøtt, ellers får du ikke i deg nok proteiner'' Bitch please! Nøtter, spinat, linser, bønner, tofu og soyaprodukter er bare noen få av mange rike vegan proteinkilder. Og for dere som sier ''Da kan du bare spise kaninfor!'' Sjokolade, is, desserter, oreokjeks, kaker, pizza, hamburgere, pølser, yoghurt, melk, taco, lasagne, sushi og mye mye mer finnes i veganform, bare fantasien setter grenser på hva man kan lage!

Så er det den siste grunnen, som for meg er den minst viktige, men det finnes ikke overvekt blant veganere. Ønsker man å gå ned i vekt vil en vegandiett gjøre underverker på en sunn måte, uten at du trenger å sulte. For å si det slik så trenger en veganer aldri å tenke på å telle kalorier, med mindre det eneste du spiser er potetgull da.


Så nå er planen min å være veganer fram til sommerferien, så får jeg se om jeg vil fortsette med det eller bli vegetarianer/pesceterianer igjen. Det er uansett en god gjerning både for dyr og for helsa! 

Noe du kunne tenke deg å prøve ut?Dyretestede produkter er forbudt!


HALLELUJA sier jeg bare!

Når jeg selv fikk høre den gode nyheten trodde jeg det var for godt til å være sant. Men fra og med i dag er det strengt forbudt å både importere og selge dyretestede produkter i Norge! Jeg er selv STERKT imot både dyretesting, dyresirkus, dyrehager, kjøttindustrien, dunindustrien, pelsindustrien, skinnindustrien og flere fenomener jeg ikke kommer på i farta som driver med dyremisshandling. Kan virkelig ikke forstå hva enkelte mennesker tenker når de kjøper produkter som de vet dyr er blitt torturert og drept for. Så viktig er vell ikke det produktet! Men nå trenger vi ikke å tenke mer på det her i landet!

Vi mennesker er ikke de eneste som lever på jorda, og vi fortjener ikke mer å leve enn hva andre skapninger gjør.
Hei! Mitt navn er Julie Marlén Remman-Antonsen, jeg er 20 år og kommer fra Tromsø. Min lidenskap er teater og film, og drømmen er å en dag bli en anerkjent skuespiller. Bloggen min handler om meg, min hverdag og det jeg interesserer meg for; Bilder, musikk, skjønnhet, dyrevelferd, trening, festing og alt i mellom himmel og jord.KategorierArkiv

hits